„ТРПЧЕВА ЦРКВА“ КАЈ СЕЛОТО ДУЊЕ, ПРИЛЕПСКО – МУЗЕЈ ПОД ВЕДРО НЕБО СО ТРИКОРАБНА РАНОХРИСТИЈАНСКА ЦРКВА

Еден од ретките локалитети во Мариово на кој археолозите му посветиле внимание е локалитетот „Трпчева Црква“, кој се наоѓа на

Read more