ПРЕДАНИЕТО ЗА „ЦАРЕВОТО“ И „ЦАРИЧИНОТО КЛАДЕНЧЕ“ ВО БЛИЗИНА НА ЛОКАЛИТЕТОТ „ГРАДИШТЕ“ КАЈ СЕЛОТО МАНАСТИР, ПРИЛЕПСКО

Во селото Манастир од ретките жители може да се слушне и едно интересно предание за локалитетот „Градиште“. Нам нѝ го

Read more