НЕ „ПЛУЌА“, ТУКУ “БЕЛИ ДРОБОВИ“ ИЛИ БЕЛОДРОБНИ КРИЛА ИЛИ ГЛАВНИ ОРГАНИ ЗА ДИШЕЊЕ

Толку грубо за македонскиот јазик, а толку применувано!?? Речиси, стана практика, место бели дробови да се применува српското, плуќа, без

Read more

ВО ЧЕСТ НА СВЕТИТЕ МАКЕДОНСКИ БРАЌА, РАМНОАПОСТОЛИ И СЕСЛОВЕНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ, СВ. МЕТОДИЈ И СВ. КИРИЛ

„Создателите на писмениот јазик, Кирил и Методиј, беа од Солун; Школата на свети Климент работеше во Западна Македонија, околу Охрид;

Read more