КУЛТНАТА ХИДРОЦЕНТРАЛА „ЧЕБРЕН“ И АКТУЕЛНАТА ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА

Нема сомневање дека планираната хидроцентрала на локалитетот „Чебрен“ на Црна Река во Мариово стана вистински култ. Со најновата енергетска криз

Read more

ИСТОРИСКА КОМИСИЈА ЗА ПОЛИТИЧКИ ПРАШАЊА ИЛИ ПОЛИТИЧКА КОМИСИЈА ЗА ИСТОРИСКИ ПРАШАЊА

Некако сѐ е јасно, а сепак заматено. Наводно, се формира мешовита Историска комисија за решавање историски прашања во политичките односи

Read more

ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ПОСТОЈАТ АВТОРИТЕТИ, ТУКУ ПАРТИСКИ СИЛЕЏИИ И „ГОЛИ“ АДМИНИСТРАТИВЦИ (Исклучоците нека ми простат!)

Или како да се живее како „Друг“ во Македонија                 И на децата во Македонија, уште од најмали нозе, им

Read more