МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ВО ЕКСТРЕМЕН ВЕЛОСИПЕДИЗАМ – „ТОПТАШ“ – ПРИЛЕП (CEVITANA DOWNHILL CUP – TOPTASH 2018 – ПРИЛЕП)

Вчера, 02.09.2018 година, по трет пат, во месноста „Топташ“ кај Прилеп, се одржа меѓународен натпревар во екстремен велосипедизам. Во категориите

Дознај повеќе

ГРАДОТ ДОСТОНЕЈ КАЈ СЕЛОТО ПЕШТАНИ, ПРИЛЕПСКО – ЦЕНТАР НА ОБЛАСТА МАРИОВО ВО АНТИЧКОТО ВРЕМЕ

Во Мариово се ретки местата за кои се знае кое име го носеле старите населби. Од историјата е познато дека

Дознај повеќе