114 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА ВОЈВОДАТА ПЕТРЕ ЖЕЛЕЗАРОТ ВО СЕЛОТО ДРЕН, ПРЕКУРИДСКО

На 20 март 1905 година, во голема битка со голем турскиот аскер, кај селото Дрен, Прилепско, загинале битолскиот војвода Петре

Read more