ОДБЕЛЕЖАНИ 114 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА ВОЈВОДАТА И РЕВОЛУЦИОНЕРОТ ПЕТРЕ ГЕОРГИЕВ ЖЕЛЕЗАРОТ

Во рамките на малото Чествување беше поставена и мала спомен плоча со ликот на Петре Железарот на гробот на војводата

Read more

ДРЕВНИТЕ ТРАГИ ОД ГОЛЕМ ГРАД И МНОГУ ХРИСТИЈАНСКИ ЦРКВИ КАЈ СЕЛОТО ЗРЗЕ

– Просторот на селото Зрзе бил постојано жариште на цивили­за­цијата и културата низ вековите. Од овој простор потекнуваат голем број

Read more